Samboer får utskrevet for mye medikamenter. Hva kan jeg gjøre?

Samboer er tidligere rusmisbruker. Han har gjennomført behandling og lar etterpå. Er sluttet med alt. Men har nå en fastlege som skriver ut resepter på det meste. Jeg observerer at benzomedikamentene spesielt, misbrukes. Blir oppgitt da man skulle tro fastlegen viste vett i forhold til slike medikamenter pga forhistorien til samboer. Men den gang ei. Hvordan kan man gå frem i forhold til legen? Vi snakker alt fra Apodorm, Lyrica, Imovane, Stilnoct, Tramadol osv. Er myyye og jeg stusser veldig over at legen ikke reagerer når etterspørselen øker fra måned til måned. Kan jeg gjøre noe i forhold til dette? Vet jo at disse medikamenter er ting som ble misbrukt den tiden han var på kjøret, og når legen skriver ut i hytt og pine så øker suget.

kvinne/jente |
32 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi har forståelse for at det kan virke oppsiktsvekkende og ubehagelig at din samboer får utskrevet slike medikamenter. Det er riktig som du sier, at man skal utvise varsomhet ved utskriving av medikamenter, særlig vanedannende medikamenter til personer som strever eller har strevd med rusmiddelbruk. Samtidig er det fult mulig at aktuelle medikamenter kan være til nytte for din samboer, og forhåpentligvis er den aktuelle medisinbruken et resultat av et samarbeid mellom legen og din samboer – samt legens kliniske vurdering.

Dersom du mistenker at samboeren din får for mye medisiner og/eller misbruker disse, så vil vi anbefale at du først snakker med din samboer om dette. Det er også mulig å be om å få bli med på en konsultasjon med legen, slik at du kan stille spørsmål vedrørende den aktuelle medikamentbruken.

Om din samboer mener at han ikke får for mye medisiner, og er tilfreds med sin legemiddelbehandling, så får du vurdere om du allikevel ønsker å ta opp dette med fastlegen. Et alternativ kan være å ringe legekontoret for å informere om dette. Vil vi uansett anbefale at du drøfter dette med din samboer, og at du ikke kontakter hans fastlege uten å ha snakket om dette på forhånd.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.