Kokain og signalsystemet i kroppen

Hei, vi er to jenter på 9trinn som lurer på hvordan kokain påvirker signalsystemet i kroppen. Hormon og/eller nervesystemet.

kvinne/jente |
14 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dere kan lese om rusmidler og nerve-/hormonsystemet her. Når det gjelder kokain spesifikt, se vår brosjyre for flere detaljer.

Dere finner også en forståelig beskrivelse av hvordan rusmidler påvirker signalstoffer i artikkelen Hvorfor blir du avhengig?, på Ung.no.

Hvis dere vil gå mer i dybden, sjekk The Mouse Party (universitetet i Utah, USA). Velg den musa det står «Cocaine» på og sett den i stolen. Da får dere en temmelig nøye beskrivelse av kokain og signalstoffene i hjernen. Det kan være litt vanskelig den på engelsk. Enten kan dere droppe den, eller dere kan be om litt hjelp fra en lærer eller foresatt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!