Får kort lunte og blir sint noen ganger når jeg drikker

Alkohol og sinne. Jeg har utfordringer med at jeg får kort lunte og blir sint noen ganger når jeg drikker, hvem kan jeg prate med om hjelp til dette problemet?

mann/gutt |
44 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Sinnemestring er noe mange har behov for. Dette er et komplekst fenomen med mange mulige årsaker. Sinnemestring vil sånn sett være naturlig å drøfte med f.eks. en psykolog – eller du kan følge et sinnemestringskurs i regi av Familievernet (dersom du er forelder til barn under 18 år).

Men – hvis det er sånn at drikking er en utløsende faktor for ditt sinne, kan det være hensiktsmessig å revurdere drikkevanene dine også. Om du opplever at din alkoholbruk gir uønskede konsekvenser for deg – som f.eks. endring i personlighet – så kan dette kanskje være et signal om at du bør roe ned.

Nå vet ikke vi så mye om hvor mye og hvor ofte du drikker, hvorfor du drikker og lignende – men du må gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat, så kan vi prøve å ta en nærmere prat om det hele. Det er helt anonymt. Sammen kan vi forhåpentligvis finne en fremgangsmåte som kan fungere for deg. Se gjerne også vår guide Hjelp til å slutte med alkohol (som også er relevant om du bare ønsker å moderere forbruket).

Alternativt kan også fastlegen være et godt tips her. Om du trenger hjelp til sinnemestring, moderasjon av alkohol eller begge, så er fastlegen gjerne det rette stedet å begynne. Legen kan hjelpe deg direkte, eller henvise deg videre til egnede hjelpetilbud.

Tipser om artikkelen Hvorfor blir jeg sint når jeg drikker? fra Av-og-til.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.