Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Blir disse hendelsene forårsaket av for mye kokain på én gang?

Hei, jeg er en ung kar på 18 år som nettopp har vert russ. Jeg valgte jo selvsagt å begynne å teste med narkotika i russetide. Som for Eksempel extasy, ritalin, hasj, og Cocain. Cocain var et stoff som jeg følte ikke gjore meg noe serlig beruset og lot meg holde kontrollen mens jeg drakk. Men jeg vet det er farlig og lett avhengighetsskapende noe som jeg føler har påvirket mer i over lengre tid nå. Hver gang jeg tar kokain tar jeg sirka en bump i hver nese og litt under leppen for å bli øm. Etter 3-4 omgang begunner jeg å bli ampusten, ofte begynner jeg å gjespe selv om jeg ikke føler meg veldig trøtt. Er dette et vanlig tilfelle?
Jeg opplever også etter 6-9 omganger mild trykkende følelse i brystet. En skjelden gang i bland føler jeg prikking i fingerene og hendene.

Etter russetiden og mange gram cola og andre ting stoff har jeg konstant slimhoste og følelse av vann i lungene. Blir også mye raskere ampusten. Nå er det jo over 2 måneder siden jeg sluttet med rus men har dessverre de siste 2 ukene havnet litt tilbake på det…
Etter hver rulling ble jeg verre i lungene, på et tidspunkt trodde jeg at jeg hadde punktert en lunge siden det var så vondt å puste inn. Dette gikk bort etter en ukes tid kan være det har forusaket den langvarige plagen. Kan være det var røyken i bussen som skadet lungene også etter som vi rullet med max røyk konstant og flere andre på bussen fikk lignende problemer som aldri gikk bort.

Blir disse hendelsene forusaket av for mye cocain på en gang?

Kan jeg ha alergi mot cocain til en vis grad?

Ha lavere tåleranse men fremdeles måtte ha mer for å føle rusen?

Håper på godt utfyldende svar fra noen som greier å lese gjemmon linjene å forstå hva jeg mener ettersom jeg har sterk Dysleksi

Mvh Anonym ungdom =)

mann/gutt |
18 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi greier fint å forstå hva du skriver. Vi skal svare så godt vi kan på dine spørsmål.

«For mye» kokain kan nok være med på å forårsake noen av dine reaksjoner. Det at du føler deg andpusten (ev. tungpustet), er ikke så uvanlig. Det kan oppstå når man har svelget /sniffet et sentralstimulerende stoff. Det er ofte et tegn på at man har tatt store doser.

Det å gjespe (uten at man er trøtt) har vi også hørt kan forekomme. Men vi finner ingen informasjon om at dette er en typisk bivirkning av kokain.

Hvis du har smerter i brystet under rusen, kan det være et tegn på for stor dose. Det er en stor belastning på hjertet.

Prikking kan også forekomme. Det er trolig et resultat av at blodet sirkulerer dårligere enn normalt.

De effektene vi snakker om her, oppstår vanligvis under eller i dagene etter rusbruken. Hvis det er slik at denne typen reaksjoner ikke går over, da må du ta en prat med legen så hen kan undersøke deg og se om det er noe galt.

Det er sikkert mulig å være allergisk mot stoffer i kokain (eller stoffer som er tilsatt kokainet). Men det er minst like sannsynlig at reaksjonene dine er en bivirkning av selve stoffet (eller stoffer som er tilsatt kokainet), og ikke en allergisk reaksjon.

Når det gjelder høy/økt toleranse, betyr det at man må ha mer for å føle samme effekt. Trenger man mer og mer for å føle rusen, betyr det vanligvis at man har forhøyet toleranse (ikke lavere).

Hvis du opplever mye problemer ved bruken, bør du vurdere om det er verdt det. Kokain er, som du skriver, veldig psykisk avhengighetsskapende. Det er også belastende på hjertet ditt – slik du selv har merket.

Har du behov for  snakke med noen og få litt veiledning, er du velkommen til å ta kontakt med oss i åpningstiden (11-18 hverdager). Du er 100 % anonym.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.