Kan man dø eller få store skader av å røyke hasj?

Hei! Kan man dø eller få store skader av å røyke hasj? Jeg har røyka før å som regel ikke hatt en så ille reaksjon men igår skjedde det noe veldig traumatiserende. Jeg hadde drukket en del alkohol og endte opp med å røyke hasj. Først var jeg helt avslappet og alt var bra men så plutselig satt jeg på gulvet og spydde og ikke klarte røre meg. Var en gutt med meg og han prøvde få meg til å puste men klarte ikke roe meg ned og tryglet han om å ringe ambulansen fordi jeg var sikker på at jeg skulle dø fordi føltes ut som en elefant satt oppå brystet mitt og klarte ikke røre meg eller se orntlig. Han nektet først men til slutt fikk jeg ringt men hadde en forferdelig opplevelse med 113 og ambulansen der jeg ikke ble tatt seriøst der jeg lå på gulvet, helt sikker på at no dør jeg og uten noe kontroll. Kjenner i dag at jeg har så mye angst, sliter med å puste, bevege meg og har spydd masse. Er så redd for at hendelsen igår virkelig gjorde noe med kroppen min.. har aldri vært så redd i mitt liv å følt meg så hjelpesløs. Så er det mulig at det jeg røyka har påvirka meg på en alvorlig måte eller blir det mest sannsynligvis å gå over? Føler meg helt forferdelig.. går i tilegg på antidepressiva (cipralex) så kanskje det også hadde en innvirkning på alt.. sliter også med angst og panikk anfall fra før..

Mvh

Beskymret jente

kvinne/jente |
24 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Hei!

Cannabis er i seg selv ikke et dødelig stoff. Men når det kombineres med andre stoffer, kan det gi mer alvorlige bivirkninger. Man skal også være forsiktig med å kombinere Cipralex, særlig med alkohol – i større mengder kan det noen ganger føre til ekstreme følelser og tilstander som mani, angst og panikk.

Cannabis har ikke noen direkte innvirkning på anti-depressiva, men cannabis kan forsterke forskjellige psykiske tilstander som frykt/angst/panikk eller tristhet/depresjon. Det kan høres ut som du har fått et slags panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men vanligvis ikke direkte farlig.

Alkohol og cannabis forsterker hverandres effekt, så det skjedde sannsynligvis også i din situasjon. Kombinering av stoffer er en ting som man må virkelig passe på, fordi det kan føre til forskjellige effekter som er ofte uforutsigbare, overraskende og kan være farlige.

Hvis du bruker Cipralex på grunn av noen psykiske utfordringer, er det anbefalt å være forsiktig med rusmiddelbruk. Dette er det viktig at du diskuterer med legen eller for eksempel med psykolog. For å få veiledning av en psykolog, kan du kontakte legen din.

Hvis du foretrekker andre løsninger kan du kontakte Mental Helse Hjelpetelefon. De kan gi deg en oversikt om forskjellige måter du kan få hjelp i din situasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.