Jeg ønsker å slutte med Sobril

Hei. Jeg er en mann på 44 År. Og har brukt 90 mg Sobril siden vårparten 2020. Før dette, brukte jeg 60 mg i Ca. 1. År. Jeg prøver iherdig å slutte, livet mitt går på mange måter til grunne fordi jeg velger å ta disse pillene daglig, og jeg fungerer rett og slett dårlig.

Jeg begynte fordi jeg har slitt med mye panikkangst og generell angst nesten hele livet, og har vært borti mye medisiner. Jeg er også diagnostisert med panikkangst lidelse i 2018.

Jeg har hatt alkohol problemer siden ungdommen, men kuttet ut.

Har sluttet med Sobril tidligere, da jeg var innlagt til rusbehandling, men da var det sånn at jeg ble bråseponert, sleit fra vettet i tre måneder, men greide meg greit etter dette. Begynte igjen seinere pga litt morgen angst, og at jeg lett kom opp i trøbbel pga temperamentet mitt.

Får komme til saken. Jeg ønsker å slutte. Har prøvd forsiktig nedtrapping, men får kraftig panikkangst hver eneste gang.
Vil overhodet ikke legges inn til avvenning.
Kan noen komme med et konkret seriøst råd?. Fordi dette orker jeg ikke mere av.

mann/gutt |
44 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en vanskelig situasjon å være i. Det beste vi kan anbefale deg, er strengt tatt forsiktig nedtrapping. Du sier at du allerede har forsøkt dette, men at du da får kraftig panikkangst. Dette betyr kanskje at du ikke har trappet ned forsiktig nok? Konkret hvor sakte du bør trappe ned blir en type medisinsk veiledning vi ikke egentlig kan gi (ettersom vi ikke er helsepersonell). Men generelt kan vi si at du bør gå frem svært langsomt og gradvis, og beregne svært god tid. Det mest spesifikke vi kan si, er at mange anbefaler å tenke i form av en ukentlig total i antall mg, og at du ikke reduserer mer enn 10 % av dette fra uke til uke. Når du nærmer deg null, kan du sette ned tempoet enda litt mer. I vår guide Hjelp til å slutte med benzodiazepiner finner du forhåpentligvis noen ytterligere råd som kan være nyttige for deg.

Dersom du forsøker dette men likevel opplever at du ikke klarer det, bør du helt klart vurdere å oppsøke lege/helsepersonell for bistand, og være tydelig på hva du trenger, samt hva du ikke ønsker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.