Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har røyket hasj daglig i rundt 10 år nå. Aner ikke hvor jeg skal gå for å få hjelp, eller hvordan det kan holdes anonymt

Hei. Har røyket Hasj daglig i rundt 10 år nå. tar gjerne alt annet også om det er tilgjengelig.. eneste jeg ikke har tatt til nå er sprøyter. Jeg har forsøkt å slutte flere ganger uten hell.. Jeg er oppegående & studerer, men alt jeg tenker på er dop.. jeg vill ikke være bevist. .aner ikke hvor jeg skal gå for å få hjelp, eller hvordan det kan holdes anonymt om jeg faktisk tar kontakt med noen..

mann/gutt |
28 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det kan være vanskelig å slutte med rusmidler på egen hånd når man har holdt på en god stund, og ofte er det vanskelig å holde motivasjonen og selvdisiplinen oppe løpet ut. Som du selv sier har du prøvd å slutte flere ganger, uten hell. Det fins mange ulike tilbud som kan hjelpe deg med dette.

Du spør hvor du kan gå for å få hjelp. Det vanligste stedet å begynne, er å kontakte fastlegen eller en ruskonsulent på NAV- for så å få henvisning til en type behandling. De vanligste behandlingstypene er samtaleterapi (hvor man regelmessig snakker med en spesialist), akutt avrusning (hvor man legges inn for en kort periode og får alle stoffer ut av kroppen), og innleggelse på klinikk (hvor man har et opphold over lengre tid, går i terapisamtaler, aktiviteter og lignende). Du kan finne alle de offentlige behandlingstilbudene her.

Når det gjelder cannabis, fins det også hasjavvenningsprogram knyttet til de ulike kommunene. Du kan lese mer på kommunenes nettsider – linker til Trondheim kommunes nettsider om rustjenester. Her finner du også andre tilbud rettet mot rusbruk som kommunen tilbyr. Vi har også utviklet en app i samarbeid med Uteseksjonen – HAP – for de som ønsker å slutte på egen hånd. For tiden er det dessverre problemer knyttet til appen i de nyeste iOS-versjonen, som vi jobber med å fikse.

Så spør du hvordan det kan holdes anonymt om du tar kontakt med noen. Litt usikker på hva du mener med dette, men helsepersonell har taushetsplikt. Så dersom du tar kontakt med fastlege/ruskonsulent eller en behandlingsklinikk, vil ingen andre få vite om dette – og du vil kunne få sykemelding uten noe mer informasjon om hva sykemeldingen gjelder, dersom du drar på et lengre tids behandlingsopplegg.

Om du ønsker å holde det anonymt i retning av å ikke involvere det offentlige helsevesenet, fins det tilbud som Anonyme Narkomane Det fins også private behandlingsinstitusjoner hvor du ikke trenger henvisning.

Anbefaler deg å kontakte Retretten, som hjelper folk med å finne riktig behandlingstilbud for dem – de har ingen journalføring.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.