Ble i går tatt for bruk av hasj på fest. Hva kan vi forvente oss videre?

Datteren vår på 17 ble i går tatt for bruk av hasj på fest. Dette var første gang hun prøvde, hun var edru og samarbeidsvillig ovenfor politiet. Hun blir anmeldt for bruk av narkotika. Hva kan vi forvente oss videre? Hvordan blir prosessen?

kvinne/jente |
38 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

I følge Legemiddelloven § 24 er det ulovlig å bruke narkotika og i følge legemiddelloven § 31 kan det straffes med bøter eller fengsel i inntil 6 måneder, eller begge deler. Det vanlige er å få en bot, hvor størrelsen på boten er avhengig av hvor alvorlig lovbruddet var. Når den det gjelder er under 18 år velger politiet noen ganger å tilby påtaleunnlatelse, for eksempel ved en såkalt «ruskontrakt». Dette vil si en periode med regelmessige urinprøver.

Anmeldelsen for bruk av narkotika blir oppført på hennes ordinære rulleblad, men det skal fjernes etter 2 år. I en uttømmende attest blir det også fjernet etter denne tiden på grunn av din datters alder (under 18 år).

Gjerne les mer om «Hva skjer hvis jeg blir tatt med narkotika?» på nettsiden vår.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.