Søke om å få førerkort med metadon og imovane?

Jeg lurer på om det går an å søke om å få førerkort mtp at jeg går på metadon og bruker imovane, jeg vet at reglene for det er klare men jeg vet også at det går an å søke dispensasjon for å bruke det?

mann/gutt |
35 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Slik vi forstår Forskriften kan man få førerett etter 1 år med stabil behandling. Samtidig står det i veiledningen til Helsekrav til førerkort at det forutsetter ingen annen bruk av medikamenter som påvirker kjøreevnen. Imovane er et medikament som påvirker kjøreevnen, og det er kanskje derfor du lurer på om du må søke dispensasjon.

Hvor vidt du får det innvilget eller ei har vi ikke noe forutsetning for å svare på. Vi ville kanskje råde deg til å  ta opp dette med din lege eller dine kontakter i LAR (hvis du er i LAR). Be dem om hjelp til å søke Statsforvalteren om dispensasjon.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen