Kan du kjøre bil når du har tatt sobril 10 mg?

Kan du kjøre bil når du har tatt sobril 10 mg

mann/gutt |
58 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Informasjonen nedenfor gjelder for førerkortgruppe 1 (AM, S, T, A1, A2, A, B, BE). For andre førerkortgrupper, les her på vår side om førerkort og benzodiazepiner.

Du kan kjøre bil etter at du har tatt 10 mg Sobril, så fremst du får utskrevet Sobril lovlig, bruker oksazepam (virkestoffet i Sobril) regelmessig og det har gått minimum 7 dager siden påbegynt medisinering eller doseendring. Det er ingen «karantenetid» mellom inntak av Sobril og når du kan kjøre bil, så sant du er tilvendt dosen. Men dersom du bruker Sobril sporadisk, skal du ikke kjøre bil så lenge virketiden av legemiddelet varer. Hvilken virketid som gjelder, er noe legen din skal informere deg om.

Bruker du Sobril du ikke har fått på lovlig vis, eller som andre har fått lovlig og gitt til deg, er det forbudt å kjøre etter inntak.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen