Hvor kan man få hjelp til å håndtere alkoholisme?

Min svigerbror er gift med ei dame som er alkoholiker og spør meg om råd for å få hjelp. Hvor kan jeg be han henvende seg?

kvinne/jente |
47 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Det finnes flere organisasjoner og offentlige helsetjenester som kan tilby hjelp og støtte i forbindelse med alkoholproblemer /alkoholavhengighet. Vi vet ingenting om ektefellen til din svigerbror, men generelt sett er alkoholproblemer /alkoholavhengighet svært utfordrende både for den det gjelder og de pårørende rundt. For at den det gjelder skal få hjelp avhenger dette av personens egen innsikt i at alkoholbruken er skadelig og motivasjon til endring og behandling. Det er også personen  selv som må ønske behandling og oppsøke behandlingen. Dette gjøres ved å kontakte fastlegen som videre kan henvise til et behandlingstilbud.

Slik vi forstår spørsmålet ditt, spør du om hvor din svigerbror kan henvende seg. Med utgangspunkt i at det er lite den pårørende kan gjøre i forhold til å endre atferd og behandling, annet enn å være støttende, tilstede og ta vare på seg selv, vil vi råde til å ta kontakt med organisasjoner som Ivareta tlf. 800 40 567,  Pårørendesenteret på tlf. 90 90 48 48 eller veiledningssenter for pårørende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.