Har vært nysgjerrig på å prøve fleinsopp en stund

Hei!
Jeg har vært nysgjerrig på å prøve fleinsopp en stund, men har latt være grunnet schizofreni i nær familie. Jeg har aldri selv hatt noen form for eller tendenser til psykose, selv etter å ha røyket cannabis i gjennomsnitt en gang i uka siden jeg var 23 år gammel (debuterte med cannabis 21 år gammel). Er ganske stabil psykisk, har tendenser til opp og nedturer, men ingenting utover det vanlige. Har veldig sjeldent angst. Er det større risiko for meg å trigge psykose/scizofreni med sopp (vanlig dose) enn å røyke cannabis?

mann/gutt |
27 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Fleinsopp har en sterkere hallusinogen effekt enn cannabis, og krever derfor mer av psyken. Sånn sett kan vi si at ja, det er en større risiko for deg ved bruk av sopp enn ved bruk av cannabis. Vi vil imidlertid poengtere at det jo ikke er vanlig å få psykose av å bruke sopp. Du er likevel i en gruppe man spesielt fraråder å bruke sopp siden du har psykose/schizofreni i nær familie. Vi anbefaler deg å ta hensyn til dette i vurderingen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.