Medisiner mot søvnvansker og smerte – tar jeg en stor risiko med denne blandingen?

Jeg har lidd av søvnvansker i 20-30 år og begynte med én tablett Zyplcinee. Dette ble etter en stund virkningsløset og ble øket til to tabl. Etter et par/tre år var også denne virkningen borte. Jeg lager nå en cocktail med to zyplicone og én vival/stesolid. Nå begynner denne effekten å avta også. Jeg bruker ganske mye Altermol mot div smerter jeg har. Og en cocktail bestående av 1 Altermol , 2 zypliclone 7,5 mg og i Stedolide 5mg får jeg soveetter en time eller to, men med dårlig kvalitet på søvnen.
Jeg er 82 år og har noen underliggende sykdommer som kanskje påvirker at jeg ikke får sove. Tar jeg en stor risiko med denne blandingen og mengden?
Jeg frukter at jeg må øke denne dosen også, men vet ikke hva jeg skal øke på med, kl er nå 06.30 og jeg har fortsatt ikke hatt blund på øynene i natt. Drakk et par kopper kaffe ved 6-risen i går kveld, og jeg vet at den påvirker søvnen min i negativ retning, men det er jo /
12 timer siden?

mann/gutt |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi kan dessverre ikke gi veiledning om vanlig bruk av medisin. Vårt fagområde er rus (eller evt. misbruk av legemidler). Sånn sett må vi nesten be deg ta opp dette med din fastlege eller annet helsepersonell.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.