Er det dumt av meg å bråstoppe med Imovane istedenfor å trappe ned?

Hei, jeg er en mann på 28 år. Har hatt resept på imovane 7.5mg i over 2 år, jeg har hatt lyst til å stoppe en stund. Gikk tom for en ukes tid siden. Tenkte bare å la være med å fornye resepten, har hatt en ganske ille hodepine, vært rastløs og kvalm. Hvor lenge varer dette?
Er det dumt av meg å bråstoppe istedenfor å trappe ned?

mann/gutt |
28 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner (samt hvordan du bør slutte med disse), blir du egentlig nødt til å ta opp dette med legen som skriver dem ut. Det blir en type veiledning vi ikke kan gi.

Sånn sett kan vi egentlig bare si noe helt generelt om dette. Hvor lenge abstinensplager vedvarer, kan variere en del fra person til person. Når det gjelder benzodiazepiner og z-hypnotika opplever noen at de verste plagene er overstått innen noen uker, mens andre opplever at det kan ta flere måneder.

Generelt er nedtrapping å anbefale fremfor bråslutt, nettopp for å prøve å begrense graden av abstinens. Men, nå som du likevel har vært uten medisinen en uke, kan du vurdere om du like greit bare skal «stå i det» så lenge det varer. Men dette er altså en vurdering du helst bør ta sammen med legen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.