Kan man dø av Ritalin?

Kan man dø av Ritalin?

16 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Ritalin er ikke et legemiddel som typisk forbindes med dødelig overdose. Men, i store mengder kan det gi svært ubehagelige bivirkninger – noen av dem alvorlige, noe som kan kreve akutt behandling fra helsepersonell. Hva «store mengder» betyr, er delvis et spørsmål om individuell toleranse.

Dersom du får Ritalin skrevet ut på resept, anbefaler vi at du bruker den i tråd med legens anbefaling. Da vil du sannsynligvis ha best utbytte av behandlingen.

Nå vet ikke vi hvorfor du lurer på dette, men hvis det er sånn at du har det vanskelig, anbefaler vi at du heller prøver å snakke med noen som kan hjelpe deg. Det finnes god hjelp å få, så sant du ber om det. I denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse kan du lese om ulike tilbud innen psykisk helsehjelp, samt hvordan du skaffer dette. Se gjerne også Ung.no sin oversikt over hjelpetjenester.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag 5.12 stenger tjenesten kl 17.

Tirsdag 29.11 og tirsdag 6.12 er tjenesten stengt. Vi beklager eventuelle ulemper!

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!