Kan man dø av Ritalin?

Kan man dø av Ritalin?

16 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Ritalin er ikke et legemiddel som typisk forbindes med dødelig overdose. Men, i store mengder kan det gi svært ubehagelige bivirkninger – noen av dem alvorlige, noe som kan kreve akutt behandling fra helsepersonell. Hva «store mengder» betyr, er delvis et spørsmål om individuell toleranse.

Dersom du får Ritalin skrevet ut på resept, anbefaler vi at du bruker den i tråd med legens anbefaling. Da vil du sannsynligvis ha best utbytte av behandlingen.

Nå vet ikke vi hvorfor du lurer på dette, men hvis det er sånn at du har det vanskelig, anbefaler vi at du heller prøver å snakke med noen som kan hjelpe deg. Det finnes god hjelp å få, så sant du ber om det. I denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse kan du lese om ulike tilbud innen psykisk helsehjelp, samt hvordan du skaffer dette. Se gjerne også Ung.no sin oversikt over hjelpetjenester.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen