Stigmatisert av fastlege for å fornye resept på Rivotril

Ny ufrivilig fastlege etter at forrige lege sluttet praksisen. Jeg føler jeg ble stigmatisert av min nye fastlege ved første time for å fornye resept på rivotril. Jeg har gått på rivotril i 20 år. Jeg har en lang historie med noen forsøk på nedtrapping med forferdelige abstinenser. På første time skremte den nye legen med mulig innleggelse og endring av medisin. Han kjenner meg ikke engang. 20 år med gjennomsnittlig 1mg rivotril om dagen, vil en nedtrapping være umulig for meg. Er veldig nervøs nå på hva den nye fastlegen min kan finne på. Det var et utrivelig møte med den nye fastlegen som sa at han hadde ikke tid til å diskutere dette her. Min forrige fastlege var veldig involvert i min komplekse og lange sykehistorie. Er så redd nå, føler livet faller frahverandre.
Jeg trenger råd til hva jeg skal gjøre. Angsten er overvelmende etter dette møtet. Jeg ble sint.

mann/gutt |
46 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi viser til chat vi hadde med deg om dette spørsmålet.

Vi er ikke helsepersonell her og kan ikke uttale oss konkret om medisinering.

Helt generelt høres det imidlertid ut som at du har vært stabil på dosen Rivotril over lenger tid og at du fremdeles opplever god effekt av denne. Vi anbefaler deg å kontakte gammelt legekontor for oversending av epikrise til din nye fastlege. Det er mulig din nye fastlege vil få bedre forståelse for medisinene dine etter å ha gått gjennom din tidligere journal.

Ved ytterligere behov for råd og veiledning, kontakt gjerne Norsk Pasientforening og/eller Pasient- og brukerombudet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.