Hvordan være en god venn?

Hei!
Jeg lurer på hvordan man kan være en god venn for en som ikke er misbruker – men som har en nær venn som var – og som er igjen?

kvinne/jente |
53 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vårt beste tips er kanskje å spørre vedkommende direkte hva hen trenger. Fortell personen at du har tenkt på dette, og lurer på om det er noe du kan bidra med. Hvis du tar opp emnet viser du også til vennen din at dette er noe dere kan snakke om. Da er det ofte lettere for vedkommende å ta det opp igjen senere hvis hen skulle ha behov for det.

Utover det setter de fleste pris på å ha noen de kan snakke med (både godt og vondt), gjøre hyggelige ting sammen med og som er den samme i tykt og tynt. Synes du det er vanskelig å snakke om rus kan du også finne noen generelle tips her.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.