Hva kan min forventede straff bli?

Hei. Jeg ble snart to år siden tatt for bruk og besittelse av Kokain. Jeg fikk da en bot og og prøvetid på to år. Nå ble jeg nylig tatt for kun bruk, og tilsto på stedet. Jeg var svært beruset på alkohol, og hadde inntatt en veldig liten dose kokain. Ettersom jeg er på prøvetid, hva kan min forventede straff bli? De snakket om at de ville ta fra meg førerkortet, noe som vil medføre store endringer i mitt private og arbeidsliv, ettersom jeg er avhengig av bil.
Mvh mann 21.
Takk.
(anonymisert)

mann/gutt |
21 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vanlig straff for en brukerdose er en bot, samt at det blir oppført på rullebladet. Det er også relativt vanlig at man mister førerkortet for en periode (spesielt om det ikke er første gang man ble tatt for bruk). Dette handler ikke om at du har kjørt i ruspåvirket tilstand (eller at de tror det), men det vil bli gjort en vurdering på om du oppfyller helsekravene til å ha førerkort. Vi kan dessverre ikke gi deg noe svar på hvordan akkurat din sak vil bli vurdert, men hvis de nevnte at de ville ta fra deg førerkortet høres det ut som det er det som kommer til å skje.

Du kan lese mer om dette på våre sider om førerkort og bilkjøring, eller lese regelverket i sin helhet i Førerkortveilederen.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.