Har en kompis som har en mor som drikker

Har en kompis som har en mor som drikker. Ho holder på å ødelegge heile den fine familien. Ho har en knallhard fasade og vi får ho ikke til å søke hjelp. Hva gjør vi? Familien er så utslitt så vi andre må hjelpe de.

kvinne/jente |
26 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det kan ofte være veldig vanskelig å hjelpe noen som ikke vil hjelpes. Om dette er nytteløst, kan det hende at familien blir nødt til å forsone seg med at hun ikke er mottakelig for hjelp for øyeblikket. Til syvende og sist er det faktisk hun som må ta ansvaret for sitt eget liv.

Ofte kan det være mer nyttig for familien og andre pårørende å ta kontakt med hjelp for sin egen del. Med tanke på dette, kan vi anbefale Al-Anon, som har som formål å hjelpe familie og venner av alkoholikere.

Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere er et annet tiltak vi kan anbefale. De tilbyr faglig veiledning, støtte og oppfølging av pårørende. Både Al-anon og Veiledningssenteret tilbyr veiledning per telefon i tillegg til møter med pårørende. Du er selvfølgelig også velkommen til å ringe oss i RUSinfo (915 08588), for en samtale om dette problemet.

Terapivakten har også tips, råd og veiledning for familie og øvrige involverte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.