Legen mistenker at jeg bruker andre rusmidler

Hei! Jeg var hos legen i dag å ho mistenkte at jeg brukte andre rusmidler enn dosen min på 6 tramadoler i døgnet. Ho sjekka pulsen min. Å nevnte etterpå at det var lenge siden jeg hadde tatt blodprøver å måtte derfor ta nye. Har ho sjekka den prøven for rus, å er det lov uten at ho har spurt etter mitt samtykke? Jeg har brukt oxycontin i ca 2 mnd nokså jevnt (ikke daglig) har brukt 60 mg som jeg har delt i 3. hvor lenge vil dette sitte i blodet eventuelt (normalt sett, vet det er forskjell men sånn ca)?

mann/gutt |
53 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er riktig at du skal informeres om at legen tester for rusmidler på forhånd. Slik du beskriver situasjonen er den litt uklar. Det kan hende legen anså at hun informerte deg da hun sa det var lenge siden du hadde tatt blodprøver og derfor måtte ta nye.

Dersom du føler deg feil eller urettmessig behandlet i helsevesenet, kan du be om hjelp til å klage, f.eks. hos Pasientforeningen.

Oxycontin kan normalt påvises i blodet i noen døgn og i urinen i 5-7 døgn.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.