Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kan legen bare skrive ut ny resept?

Er bekymret om min venn som har fått diagnose 2019-2020 ad/hd,middels bibolar og Asberger syndrom,voksen mann med tidligere alkohol avhengig og narkoman(hasj og amfetamin) og piller.Har fått ad/hd medisin attentin 20mg,4ganger daglig!!!Spist og sprøytet og sniffet snart 2år…ingen kontroll av legen eller oppfølging av noen instanse.kan legen bare skrive ny resept uten oppfølging hvordan dette funker til mannen?Hvordan kan man varsle og hvor om denne legen?siste året har mannen blitt gul i øyene og huden,er mye «syk»,svetting,trett ja alt mulig symptomer faktisk.Attentin er vel til barn og ungdom?når mannen er fri for attentin så er han totalt utmattet en uke eller to!Han bor alene.Attentin passer vel ikke til personer med tidligere rusmisbrukeren?Jeg har snakket om dette med medisin med vennen min men har tar ikke alvorlig om mine bekymring om attentin.Kan man bli syk av dette medisin og finnes det forsking om bruk av attentin til voksne personer?jeg mener at legen er useriøs og egentlig ikke bryr seg rett og slett!

annet |
45 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Voksne kan også få utskrevet ADHD-medisiner, men det skal selvfølgelig vurderes i hvert enkelt tilfelle hva som er riktig. Det er legen hans som har ansvar for å passe på at medisineringen er medisinsk forsvarlig.

Selv om man har hatt tidligere rusbruk har man i utgangspunktet krav på den beste behandlingen for den tilstanden man har. Har personen vært rusfri en god stund er det derfor mulig å få behandling med ADHD-medisiner.  I dette tilfellet er det jo derimot tydelig at vennen din ruser seg, og da skal han vanligvis ikke få utskrevet mer Attentin.

Vi vil anbefale deg å ta opp bekymringen din med fastlegen hans, eller å sende en klage til statsforvalteren.

Har du flere spørsmål eller trenger flere råd om ADHD-medisin vil vi anbefale deg å snakke med en lege eller ADHD Norge.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.