Ruser meg på Ritalin – det er vel langt mindre farlig enn amfetamin?

Hei, jeg er en ung mann i jobb med en liten familie i tr.heim.. har fått utskrevet Ritalin pga ADD, men etter fullført utprøving i samråd med psykiater har jeg begynt å ta det «feil», for å ruse meg.. den har blitt ei «krykke» i livet. Kjenner meg avhenging, og er noen ganger bekymret for hjertet, selv om vi tok ekg av hjertet mitt. Det er vel lang mindre farlig enn amf? Uansett, skjønner det ikke er harmløst..

mann/gutt |
29 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

For å svare på spørsmålet ditt først: ja, Ritalin anses for så vidt som å være et mindre potent stoff enn amfetamin. Om du i tillegg sammenligner med illegal gateamfetamin, er jo dette et stoff som ofte kan være blandet ut med andre og potensielt mer skadelige stoffer, uten at du vet det. Til forskjell fra dette er Ritalin som hentes fra apoteket noe du i hvert fall vet hva inneholder.

Men; et overforbruk av Ritalin er selvsagt ikke uten mulig risiko, noe du jo selv også sier. Et overforbruk øker sjansen for gradvis å utvikle avhengighet, noe du allerede beskriver. Du øker også sjansen for å oppleve bivirkninger (akutte og langsiktige), og mer alvorlige skadevirkninger. I tillegg risikerer du også at lege/psykiater ikke lenger vil skrive ut Ritalin til deg, en medisin du jo har behov for.

Vår oppfordring til deg blir derfor at du går inn for å ta noen grep, før heller enn senere. Jo lengre du venter, desto mer krevende kan det bli. Om du vil gjøre det helt på egenhånd vil det forutsette en del disiplin, men det er fullt mulig å få til. Målet ditt bør i alle fall være at du kun holder deg til den doseringen som har blitt fastsatt. Om du føler at du ikke er i stand til å gjennomføre det på egenhånd, vil vi oppfordre deg til å ta opp dette med lege/psykiater for bistand.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.