Når jeg drikker tar følelsene overhånd

Hei!
Jeg har et problem med at jeg når jeg drikker, har en tendens til å bli rasende på de som er rundt meg. Jeg drikker ikke ofte og har heller ikke behov for å drikke ofte, men når jeg gjør det tar bare følelsene overhånd og går ut over de som jeg bryr meg om aller mest. Det er som om det går i svart. Dette startet for rundt 2 år siden da ting i familien begynte å rakne og min far mistet lappen for fyllekjøring etter jeg ringte politiet. Jeg flyttet til en ny by, men føler meg helt alene om alle tanker selv om jeg har kjæreste og gode venner. Jeg går rundt med en konstant blanding av dårlig samvittighet og sinne, men jeg klarer ikke å få utløp for det på en sunn måte (jeg trener mye, men føler ikke det hjelper). For min egen skyld og de rundt meg så trenger jeg å forstå og forhindre at dette sinnet går utover de som absolutt ikke fortjener det i det hele tatt, men jeg føler jeg er inne i en ond spiral som ikke har noen ende. Jeg har også prøvd å stoppe å drikke helt. Det er ikke noe jeg har problemer med, men følelsene forsvinner ikke av den grunn og ved å ta vekk denne sosiale arenaen, ender jeg opp med å bare gråte hele tiden, og isolere meg selv fra venner og kjæreste.

kvinne/jente |
25 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Basert på det du skriver høres det ut som det egentlig ikke er drikkingen som er problemet. Du beskriver at du går rundt med en følelse av dårlig samvittighet og sinne, og at disse følelsene er der uavhengig av drikkingen. Vi vil derfor anbefale deg å finne noen som kan hjelp deg å håndtere disse følelsene. Vårt beste tips blir derfor å ta kontakt med fastlegen din, slik at du kan få en henvisning til psykolog.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.