Nå vil jeg slutte med Sobril – hvordan skal jeg gå fram for å få minst mulig angst?

Hei. Jeg er en kvinne på 65 år. I en veldig vanskelig livssituasjon fikk jeg av legen Sobril 10 mg x 3 daglig. Jeg har brukt dem i 8 dager. Nå vil jeg slutte. Hvordan skal jeg gå fram for å få minst mulig angst?

kvinne/jente |
65 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Den beste måten å slutte med denne typen legemidler på, er nedtrapping. Jo langsommere du trapper ned, jo mindre angst/ubehag/abstinensreaksjoner vil du oppleve.

RUSinfo er ikke en helsetjeneste og vi gir ikke medisinfaglig veiledning. Ta gjerne en prat med foreskrivende lege om en konkret plan for nedtrapping og ev. be om psykososialt tilbud underveis for støtte og oppmuntring. Hvis legen din ikke har så mye greie på nedtrapping av vanedannende legemidler, kan hun/han få veiledning på denne siden.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.