Kokain og russefeiring

Kokain er et sentralstimulerende stoff som utvinnes av bladene på kokabusken.

 

Kokain gir en rask og intens, men kortvarig rus, som normalt varer fra 15 til 60 minutter. Rusvirkningen inntreffer raskt etter inntak. Mange opplever å føle seg mer våken og energisk, samt mer pratsom. Mange får også en følelse av økt selvtillit og økt mental kapasitet.

 

Om du skal ta kokain så husk:

Vær nøye og forsiktig med doseringen! For å være på den sikre siden, bør du heller innta en litt for lav enn en litt for høy dose. Dette gjelder særlig for uerfarne brukere.

 

Test stoffet! Generelt er det fordelaktig å få stoffet testet før eventuell bruk, da kokain noen ganger helt eller delvis kan være blandet ut med andre, mer skadelige stoffer. Slike test kits kan bestilles fra private aktører. Merk at kvaliteten på, og nøyaktigheten av, disse kan variere. Det er også mulig å få tatt en rusmiddelanalyse i forkant av bruk, les mer om det på Rusopplysningens hjemmeside.

 

Blanding av kokain og alkohol frarådes. Dette kan for eksempel øke risikoen for forvirring og angstreaksjoner. Kokain er et stoff som for enkelte vil medføre økt aggresjon, og alkohol demper impulskontrollen. I kombinasjon vil dette kunne føre til en økt risiko for voldsepisoder.

 

I tillegg vil du merke mindre rusvirkning av alkohol dersom du er påvirket av kokain. Dette kan resultere i at du drikker mer alkohol enn du egentlig tåler. Som en følge av dette vil mange kunne oppleve å plutselig kjenne seg svært alkoholpåvirket idet virkningen av kokainet avtar.