Skal ta shrooms for første gang, hva slags dosering burde jeg holde meg til? Er det noen viktige ting man må vite eller noe man burde være forberedt på?

hei, skal ta shrooms for første gang om ikke så lenge med noen av mine gode venner. Har røyker hasj i over et år men har ikke tatt noe annet en cannabis. Alle de andre vennene mine har tatt shrooms før. Hva slags dosering burde jeg holde meg til for å ha en trygg trip. Er det noen viktige ting man må vite eller noe man burde være forberedt på eller noe man må gjøre i forkant?

kvinne/jente |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Fint at du tar kontakt og at du ønsker å ta forhåndsregler.

Siden det finnes flere typer psykedelisk sopp som varierer i styrke, kan vi ikke gi et sikkert råd om hvilken dosering som vil gi en trygg opplevelse. Du skriver at du skal ta dette med venner som har erfaring, så det kan være lurt å forhøre seg med dem og velge en lavere dosering enn de gjør, siden du ikke har opplevd dette før.

På vår hjemmeside kan du lese mer om bruk av slike sopper. Merk at selv om vi her benytter begrepet Spiss fleinsopp (som vokser vilt og er den vanligste å bruke i Norge), gjelder rådene også for andre typer sopp eller trøfler som inneholder virkestoffet psilocybin.

Her vil du også finne nyttige forholdsregler for bruken, som vi håper kan bidra til at du unngår en ubehagelig opplevelse. Du vil også finne informasjon om hvordan rusen oppleves.

Eksempler på gode råd for brukere er å kun innta fleinsopp i trygge og forutsigbare omgivelser, sammen med personer man stoler på. Det kan også være lurt å ha en nykter person tilstede, som kan ha «bakkekontakt med virkeligheten» og ta kontroll ved eventuelle uforutsette situasjoner.

Virkestoffet psilocybin kan gi kraftige opplevelser som kan være overveldende for brukerne, men er ikke kjent for å være fysiologisk giftig. Vi vil fraråde deg å bruke dette rusmiddelet hvis du eller noen i din nærmeste familie har en psykoselidelse. Vær også varsom hvis du har en alvorlig angstlidelse.

Om du diskutere dette videre må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.