Kan man drikke øl eller rusbrus når man er 16?

Kan man drikke øl eller rusbrus når man er 16?

16 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

I Norge er det ingen aldersgrense på å drikke alkohol – derimot er det forbudt å selge, gi eller skjenke alkoholholdige drikkevarer til personer under 18 år (eller under 20 år, for drikkevarer med 22 % eller mer).

Merk at selv om det ikke er forbudt for deg å drikke øl eller rusbrus når du er 16 år, er det likevel lurt å være forsiktig med alkohol om du har bestemt deg for å drikke – særlig hvis du har lite eller ingen erfaring med det. Vår artikkel Drikke for første gang? kan forhåpentligvis gi deg en del råd du har nytte av.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.