Vennene mine røyker hasj, hvordan få dem til å slutte?

Jeg har 3 nære venner som er veldig avhengig av hasj. De røyker gjerne flere ganger i uken å omså flere ganger den dagen de gjør det.
All økonomi de har tak i som generelt er lite i deres alder (14/15) brukes på dette.
Hva kan man gjøre for å prøve å stoppe de eller forhindre dem? De begynner å bli litt «dum» og tullete i hodet.

mann/gutt |
15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er leit å høre at du begynner å bekymre deg for vennene dine, det er en vanskelig situasjon å være i. For du kan jo ikke bestemme hva de skal gjøre eller ikke gjøre.

Men, det er ikke bra at de bruker hasj jevnlig i 14-15 års alder. Hjernen og mange funksjoner er i utvikling hos så unge mennesker. Denne utviklingen kan skades hvis de røyker hasj. Jo mer de røyker jo større kan skadene bli. Hvordan hasj virker på kroppen kan du lese mer om i artikkel under relatert innhold.

Du lurer også på hva du kan gjøre for å stoppe eller forhindre dem fra å bruke hasj, dessverre er det ikke noe enkelt svar på det. Hvis de vil fortsette å røyke hasj, kommer de til å gjøre det. Men, les artikkelen om hasj, fortell dem hva som bekymrer deg, og spør gjerne om de selv blir bekymret. Hvis de blir det kan de jo slutte. Og hvis de ikke vil slutte å røyke hasj, er det dessverre ikke så mye du kan gjøre med.

Det kan være tungt å bære på bekymring for folk du bryr deg om. Så det er lurt at du deler bekymringen din med noen andre. Det kan være foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på, helsesykepleier, kontaktlærer eller en annen. Det kan også være at en annen person kan komme med forslag om noe som kan gjøres.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.