Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan er det mulig å få positivt utslag på kokain når jeg er helt clean?

Hei, jeg hadde en svært ubehagelig opplevelse. Jeg fr i behandling for rusmisbruk. Jeg har vært her nå i noen uker. Sist jeg ruste meg på kokain var 1 uke før jeg ble lagt inn. Jeg har ikke vært i noe kontakt med noe som helst etter innleggelse. Hadde 1 urinprøve negativ også putselig midt i oppholdet slår den positiv på kokain. Hvordan er dette mulig? Nå er jeg drit nervøs for de andre urinprøvene. Jeg skjønner ingenting. Jeg har holdt meg helt clean. Derfor jeg ikke skjønner hva som kan ha skjedd?!

kvinne/jente |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er dessverre vanskelig å gi et sikkert svar på hva som er årsaken til dette. Falske positive prøvesvar kan oppstå som følge av at man har inntatt andre stoffer/medikamenter som påvirker analysen, og dermed gi seg ut for å være noe annet (i dette tilfelle kokain). Det er også slik at ulike tester opererer med ulike grenseverdier, noe som vil ha betydning for hvor sensitiv testen. Så dersom det er bukt ulike tester fra gang til gang, så kan dette være en mulig årsak til at det nå slo positivt ut.  Videre er det jo også slik at ingen tester er 100% sikre, og feil vil derfor forekomme. Derfor er det heller ikke vanlig at man baserer seg kun på én test, men at man følger testresultatenes utvikling over tid.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.