Hvordan er det mulig å få positivt utslag på kokain når jeg er helt clean?

Hei, jeg hadde en svært ubehagelig opplevelse. Jeg fr i behandling for rusmisbruk. Jeg har vært her nå i noen uker. Sist jeg ruste meg på kokain var 1 uke før jeg ble lagt inn. Jeg har ikke vært i noe kontakt med noe som helst etter innleggelse. Hadde 1 urinprøve negativ også putselig midt i oppholdet slår den positiv på kokain. Hvordan er dette mulig? Nå er jeg drit nervøs for de andre urinprøvene. Jeg skjønner ingenting. Jeg har holdt meg helt clean. Derfor jeg ikke skjønner hva som kan ha skjedd?!

kvinne/jente |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er dessverre vanskelig å gi et sikkert svar på hva som er årsaken til dette. Falske positive prøvesvar kan oppstå som følge av at man har inntatt andre stoffer/medikamenter som påvirker analysen, og dermed gi seg ut for å være noe annet (i dette tilfelle kokain). Det er også slik at ulike tester opererer med ulike grenseverdier, noe som vil ha betydning for hvor sensitiv testen. Så dersom det er bukt ulike tester fra gang til gang, så kan dette være en mulig årsak til at det nå slo positivt ut.  Videre er det jo også slik at ingen tester er 100% sikre, og feil vil derfor forekomme. Derfor er det heller ikke vanlig at man baserer seg kun på én test, men at man følger testresultatenes utvikling over tid.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.