Hvilke behandlingshjem finnes for ungdom som strever med psykisk helse og rus?

Hvilke behandlingshjem finnes for ungdom som strever med psykisk helse og rus?
Er allerede under behandling hos fastlege, bupp, psykolog, barnevern osv.. Men ingen tar ansvar.
Finnes det noe behandlingshjem offentlig eller privat?

kvinne/jente |
38 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en frustrerende situasjon å være i, og vi håper at ting vil endre seg til det bedre i nær fremtid. I utgangspunktet er det jo instansene du nevner som har ansvar for å følge opp barn og unge som strever med psykisk helse og rus – men dessverre fungerer ikke alltid dette like godt i praksis. Vi vil sånn sett oppfordre deg til å fortsette med å presse på disse, i håp om at dette vil føre frem.

Når det er sagt så finnes det enkelte behandlingsinstitusjoner som er rettet mot ungdom i spesifikt. I Helsenorge sin oversikt over behandlingssteder kan du bl.a. finne en liste over tilbud innen «Psykisk helse, barn og unge» eller «Rus og avhengighet» – se særlig lenken Samtidige alvorlige psykiske lidelser og rusmiddelproblemer, psykisk helsevern, barn og unge.

I listen «Rus og avhengighet» vil du for øvrig også se at enkelte klinikker er forbeholdt ungdom, noe som i så fall vil fremgå enten i overskriften eller i omtalen.

Tipser også om Helsenorges veiledningstelefon, som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å sortere i dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.