Vil det være hensiktmessing å spørre legen om zanor?

Hei. Jeg har hatt sosial angst så lenge jeg kan huske. Siden jeg var 2-3 år. Men nå i det siste året har jeg utviklet pinkkangst, generalisert angst, epilepsianfall. Jeg får sobril av legen, 25 mg, men det hjelper ingen verdens ting. Jeg har fått noen zanor av en venn over et halt år, og det er den neste som hjeper. Har prøvd sobril, valium, vival, lyrica (8 år), alle slags antedeppresiva. Jeg får alvanse og qteapin, men bruker det ikke, for de funker ikke… Jeg skal til legen i morgen, tror du har vil gi meg zanor? Jeg er snart 37 år, og har mistet alle jeg er glad i. Mamma, farmor, bestekompisen min, sønnen min og nå snart bestevenninna pga dødelig kreft (35 år gammel) tro det eller ei, det er INGENTING jeg blir avhengig av. Har går gått på både oxinorm pg oxykontin i 3 mndr i strekk. 100 mg oxinorm, 40 mg oxi kontin iløpet av en dag, slutta på dagen, ikke noe problem. i tre mndr i strekk, uten noen broblemer med å slutte, ikke sobril, ikke zanor ,-ingentin. Valium, lyrica,sobril,vival, riviotril, morfin, ingen ting. Så vil det være hensiktmessing å spørre legen om zanor?

kvinne/jente |
36 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en veldig krevende livssituasjon – og selv om du kanskje allerede har vært hos legen nå når dette svaret er publisert, så håper vi at du spurte om Xanor på legetimen (og fikk et ja). Det er ingenting i veien for å spørre – i beste fall får du et ja, i verste fall får du et avslag. Men om legen er villig til å skrive ut Xanor til deg eller ikke, er dessverre umulig for oss å forutsi.

Utover dette kan vi dessverre ikke si så mye mer, da vi ikke egentlig gir veiledning rundt vanlig medisinbruk.

Håper for øvrig at du har god oppfølging i psykiatrisk helsevesen, foruten kun medisinering – tipser om denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.