HAP – en APP for deg som ønsker å slutte med eller redusere ditt cannabisbruk

Bruker du cannabis, men ønsker å slutte eller redusere ditt bruk? Da kan vår app HAP være et godt hjelpemiddel. Appen er utviklet i samarbeid mellom RUStelefonen og Uteseksjonen i Oslo, og er basert på hasjavvenningsprogrammet. 

 

Du kan bruke appen samtidig som du får annen hjelp til å slutte, eller du kan bruke den på egen hånd. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.

Om du bruker appen uten annet tilbud ved siden av, og du opplever at det er vanskelig å nå målet ditt, bør du søke annen hjelp. Du kan kontakte oss i RUStelefonen så hjelper vi deg med å finne et egnet tilbud i ditt nærområde.

Appen ønsker å fremstå som nøytral og ikke-moraliserende. Dersom du har innspill til forbedringer, ta gjerne kontakt med oss.

 

Dette kan HAP hjelpe til med:

  • Priskalkulator – oversikt over hvor mye penger du daglig sparer ved å slutte.
  • Tidstaker – oversikt over hvor lenge du har vært rusfri.
  • Abstinensgraf – oversikt over hvor du er i sluttefasen og hvilke abstinenser og ubehag du kan forvente deg.
  • Daglige temaer for motivasjon og refleksjon.
  • Triggerdagbok – gjør det enklere for deg å kartlegge og forstå hva som trigger lysten til å ruse deg, og hva du bør gjøre for å avstå.
  • Prestasjon – milepæler ved å slutte.