Metadon og fentanyl, styrkefohold

Heisann jeg er i lar og har sprukket noe i magen en tarm ,ble satt på 75 micro fentanyl plaster,står på 80 metadon……blir dette lik styrke .Di mener det på sykehuset her men jeg er i tvil,hatt på merke nå i 4 døgn så Akkurat byttet

mann/gutt |
43 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Når vi skal regne om virkning av forskjellige opioider bruker vi gjerne orale morfinekvivalenter (OMEQ) som standardenhet. Det vil si at vi regner ut hvor mange OMEQ de forskjellige opioidene tilsvarer. Dette vil kun gi omtrentlige verdier. Verdiene/virkningen kan variere fra pasient til pasient og i ulike situasjoner.

Når vi bruker HELFO sin kalkulator kommer vi frem til at 75 mcg fentanyl tilsvarer 165 OMEQ, og 80 mg metadon tilsvarer 160 OMEQ. Med andre ord, 80 mg metadon gir færre OMEQ enn 75 mcg fentanyl, og det kan derfor antas å ha noe større effekt.

Det er verdt å merke seg at effekt av forskjellige legemidler kan oppleves ulikt fra person til person, og dersom du føler at dosering ikke er riktig bør det være mulig for deg å be om en ny vurdering av dose eller preparat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.