Fins det en formel og er det mulig å få tilgang til beregninsgrunnlaget?

Jeg inntok 3mg Xanor kl 21 en kveld. Dagen etterpå ble jeg stoppet av politiet. Kl var da ca 17:30. Det ble tatt blodprøver. Verdien av Xanor omregnet til alkoholekvivalenter viste en promille på 12,4. Jeg er nå dømt til fengsel, bot og førerkort beslag i to. år.
Politiet har gått gjennom dokumentene og dommen og de hsr bedt om en kontroll av det voldsomme utsnlaget på Xanor.
Kan dere kanskje si noe om hvordan omregning til alkoholekvivalenter gjørss og om det kan være feilkilder i forbindelse med dette?
Fins det en formel og er det mulig å få tilgang til beregninsgrunnlaget

mann/gutt |
60 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det var et voldsomt utslag, ja.

Det er Stortinget som har vedtatt de rusmiddelgrensene, som en del av endringene i Vegtrafikkloven. Samferdselsdepartementet forvalter loven, mens Folkehelseinstituttet har deltatt i arbeidet med å komme fram til de forskjellige grenseverdiene for hvert enkelt rusgivende stoff. Det er også Folkehelseinstituttet som utfører analysene av blodprøver fra bilførere mistenkt for ruspåvirket kjøring.

I lovforskriften kan du lese omregningsgrunnlaget (det regnes om med en formel som er fastsatt i forskriften). Du kan lese hele rapporten om revideringen (når man gikk fra kun sakkyndig vurdering til faste grenser) her. Der står alt dette nærmere beskrevet.

Feilkilder kan det naturligvis alltid være siden det er mennesker som utfører analyse og frakt av prøven, men det er strenge krav til hvordan slike sanksjonære prøver skal håndteres. Vi kjenner imidlertid ikke til noen spesielle feilkilder for Xanor. De beste til å svare på mulige feilkilder er laboratoriet som utførte analysen.

Håper du får en rask klargjøring på dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.