Hva som skjer vis jeg tar 80mg med Elvanse når jeg vanligvis går på 40mg?

Hei, jeg lurer på hva som skjer vis jeg tar 80mg med Elevanse når jeg vanligvis går på 40mg. Har før prøvd å øke til 60mg men har egentlig ikke kjent noe annet det å føles litt bomull i hodet. Hvor høyt kan jeg gå før det e farlig?

kvinne/jente |
16 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Vi vil bemerke at legemidler foreskrevet av legen bør tas på en måte som er anbefalt av legen. Vi fraråder selvjustering av legemidler, siden det kan være farlig og gi økte bivirkninger (som du beskriver). Maksimal daglig anbefalt dose av Elvanse for ungdom under 18 år er 70 mg per døgn (etter gradvis opptrapping over tid). Om du trenger økning av dosen, anbefaler vi at du kontakter din lege som foreskriver legemiddelet.

Les gjerne mer om lideksamfetamin (virkestoffet i Elvanse) på vår nettside om dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.