Hva betyr egentlig at man ikke skal kombinere ulike piller?

Det med at man ikke skal kombinere ulike piller er jo kjent, men hva betyr det egentlig? Jeg skjønner jo at man ikke skal ta to typer piller samtidig, men må man vente til den ene har gått helt ut av kroppen før man kan ta den andre? For eksempel tar jeg stilnoct ofte, men jeg har også behov for sobril eller xanor innimellom. Men disse medikamentene har jo veldig lang halveringstid, som betyr at det tar svært lang tid før de er helt ute av kroppen. Hvor lenge må jeg feks vente etter å ha tatt sobril før det er «trygt» å ta stilnoct?

kvinne/jente |
24 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Aller først må vi nesten si at når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisin (heller enn rus eller misbruk), så blir det egentlig en type veiledning vi ikke kan gi. Dette bør derfor helst besvares av helsepersonell, som f.eks. legen som skriver ut medisinen, eller en ansatt ved et apotek.

Helt generelt kan vi likevel si dette: det stemmer at det noen ganger er risikabelt å kombinere ulike piller. Men det er langt ifra alltid tilfelle. Dette kommer f.eks. an på hvilke piller det er snakk om – hvilken dose det er snakk om – om du er vant med å bruke pillene fra før eller ikke – og mer. Avhengig av disse faktorene kan samtidig bruk av ulike piller være alt ifra harmløst til potensielt svært alvorlig, og alt derimellom.

Når det gjelder Stilnoct samtidig med f.eks. Sobril, Xanor og lignende, må vi altså be deg avklare med legen konkret hvor mye og hvor ofte du kan ta. Men i utgangspunktet er ikke dette egentlig en farlig kombinasjon, så sant det gjelder forsvarlige doser. Disse medisinene er relativt like hverandre, så det er ikke sånn at de «krasjer» med hverandre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.