Har begynt å få etseskader i nesen etter en del amfetamin

Hei!

Jeg har begynt å få etseskader i nesen etter en del amfetamin (sniffer det daglig). Er det noe man kan gjøre for å behandle/forebygge at det blir verre? Per nå er det ikke noe alvorlig, bare sår inni nesen og tørr/flassete hud på utsiden men det utvikler seg fort akkurat nå og blir bare mer og mer blod og masse snørr etter sniffing.

kvinne/jente |
28 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det litt kjedelige svaret på dette er at det beste du kan gjøre for å forebygge mot ytterligere skade i neseskilleveggen, er å slutte å sniffe. Eller i det minste ha et lengre opphold fra bruk. Utover dette kan du vurdere en sjekk hos helsepersonell – dersom skadene ikke er veldig fremskredne, kan det hende at dette kan korrigeres kirurgisk (om det overhodet trengs). Om skadene derimot er svært fremskredne, kan dette være vanskelig å behandle.

Tipser om vår guide Hjelp til å slutte med amfetamin. Ved behov må du gjerne ta en prat med oss på chat/telefon også.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.