Hvor lang tid er det snakk om før man blir avhengig av Sobril?

Hvor lang tid er det snakk om for man blir avhengig av sobril? Sliter litt m panikkangst og vil helst ikke bli avhengig. Tar det ved behov.

mann/gutt |
48 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisin, må vi dessverre be deg ta opp dette med legen som skriver ut medisinen. Det blir en type veiledning vi ikke egentlig kan gi, i hvert fall ikke utover det helt generelle.

Generelt kan vi si at hvor lang tid det tar før du eventuelt utvikler tegn på avhengighet (som typisk kjennetegnes av abstinenssymptomer dersom du ikke tar medisinen), kommer an på en rekke faktorer – f.eks. individuelle variasjoner, størrelse på dose, doseringsintervall o.l. I Felleskatalogens omtale kan du bl.a. lese dette: «Behandlingsvarigheten bør normalt ikke overskride 4 uker når det brukes som hypnotikum [innsovning], og 2-3 måneder når det brukes som anxiolytikum [angstdempende]», og videre, «Etter lengre tids bruk skal høye doser trappes ned gradvis for å unngå abstinenssymptomer«.

Men – så lenge du kun bruker Sobril sporadisk, altså ved behov, er sjansen for å utvikle avhengighet lav. Det er derimot kontinuerlig og regelmessig bruk som etter hvert vil gi avhengighet. Hvor lenge og hvor ofte du skal bruke medisinen blir samtidig også et spørsmål om hensikt og nytteverdi av medisinering – igjen er dette altså noe som bør drøftes med legen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.