Farlig å kutte GBL rett ut?

Heisann!
Jeg har hatt avhengighet med GBL i snart over to år ikke (GHB), jeg opplever og bli møtt av helsevesenet på en dårlig måte der utsagn som f.eks «vi vet ikke nok om det stoffet». «Det er ikke nok kunnskap» Men hver gang jeg prøver og slutte så for jeg tilbakefall, når jeg går av det så må jeg si at det er for meg værre en da jeg gikk av heroin. Vet dere om det er farlig og kutte rett ut? Abstinenser man kan få?
Syns det er trist at det ikke er mer snakk om dette stoffet, vi alle har eller hører om heroin men jeg har selv vært avhengig av heroin og jeg syns personlig at det og være avhengig av GBL er værre. Har prøvd og lese forskjellige plasser men jeg vet og selvfølgelig at alle reagerer annerledes. Tenkte at det er no en mulighet og gjerne få noe svar her 🙂
Hilsen en som vil komme meg av det h******* vannet (GBL)
Ha en strålende dag videre 🙂

kvinne/jente |
24 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

GBL er ganske riktig et stoff som kan være sterkt avhengighetsskapende, og som kan gi betydelige abstinenser om du slutter brått etter en periode med regelmessig bruk. Det er også et stoff som gir rask toleranseøkning, og sammenlignet med GHB er GBL ansett som å være desto mer dosepotent.

I vår artikkel om GHB/GBL og abstinenser skriver vi bl.a. dette:

Under abstinens kan man ha såkalte vrangforestillinger og oppleve å se og høre ting som ikke er virkelige. Man kan ha skjelvinger, angst, aggresjon, søvnvansker, svetting og rask hjerteaksjon. Behandling på sykehus kan være nødvendig ved alvorlig abstinens.

Sånn sett er dette et rusmiddel som helt klart bør trappes ned gradvis og langsomt, heller enn å kuttes for brått. I vår artikkel Hjelp til å slutte med GHB vil du forhåpentligvis finne en del råd som er nyttige for deg. Utover dette er du selvsagt også velkommen til å kontakte oss på chat/telefon om du vil prate nærmere om dette – det er helt anonymt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.