Hvor lenge er en urinprøve hos lege/laboratoriet?

Hei. Hvor lenge er en urinprøve ifra en annen brukende mtp rustest hos lege/laboratoriet? Den har stått i kjøleskap ifra Torsdag kl 20 om kvelden og urinprøve skal avleveres av meg imorgen kl 11. Jeg får sobril, men har hatt ett svakt øyeblikk pga mye press i livet i det siste så har tatt litt xanor utenom. Vil prøven som er ifra en ren annen fyr godkjennes etter så mange dager i kjøleskapet? Jeg har hørt Max 24 timer overlevelses tid vedr urinprøvens troverdighet? Hva stemmer?

mann/gutt |
41 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ulike kilder oppgir litt ulik holdbarhet på urin oppbevart i kjøleskap – opptil et døgn ifølge noen, opptil to døgn ifølge andre, opptil tre døgn ifølge andre igjen. Her vil vi likevel ta utgangspunkt i hva Fürst Medisinsk Laboratorium skriver på sine hjemmesider om rusmiddelanalyser: «Prøven kan oppbevares i kjøleskap i en uke, men ved lengre tids lagring bør den fryses«. Så sånn sett bør du være innenfor akseptabelt tidsrom, ut ifra tallene du oppgir.

Konkret hvor lenge urinprøven oppbevares ved det aktuelle laboratoriet, har vi dessverre ikke oversikt over.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.