Aggressiv i fylla, hvordan unngå dette?

Hei! Jeg ble veldig full på fredag og fikk fullstendig blackout. Kjæresten min fortalte meg i etterkant at jeg hadde oppført meg «psykotisk», vært veldig sinna og sagt stygge ting som ikke er i tråd med min vanlige atferd. Til vanlig sliter jeg ikke med noe psykisk og er veldig normal. Dette har skjedd i ulik grad tidligere, hvor jeg ikke husker noe og har oppført meg helt «manisk». Jeg drikker alkohol kanskje ett par ganger i måneden og drikker som regel ikke alt for mye. Men innimellom skjer dette. Hva kan dette være og er det noen jeg kan snakke med om dette? Og hvordan kan man løse dette?

kvinne/jente |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ikke uvanlig at du oppfører deg annerledes når du er veldig full, de fleste gjør det. Akkurat hvordan atferden endres kan nok variere en del fra gang til gang, men det er ikke uvanlig å bli sint. En årsak til det kan være at høy promille kan påvirke kognitive funksjoner på en slik måte at du kan få problemer med å tolke andres oppførsel og utsagn. Dette kan føre til misforståelser, frustrasjon og aggresjon.

Hvis det ikke er noe i din fortid som du sliter med og som du mener kan ha noen betydning for din oppførsel i fylla så er det beste rådet vi kan gi deg å unngå å bli så full. Hvis du derimot har noe i fortiden som du kanskje trenger å prate med noen om, kan det være lurt å kontakte lege for henvisning til psykolog/terapeut.

Ta også gjerne en titt på Drikkevettreglene på vår hjemmeside, kanskje det kan være til hjelp til en annen gang.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.