Min far drikker i hemmelighet

Hei min far drikker i hemmelighet fra familien vår og tror ingen vet det, men for ca 1 år siden begynte eg å legge merke til tegn, han går ofte ned til kjelleren vår uten grunn så eg begynte å gå inn der etter han og fant da masse øll bokser der. Først tenke eg det var der han samlet panten men neste dag var det nye bokser og som ikkje va drikket av. Det luker også øll av han avogtil, eg har ikkje sagt dette til noen utenom kjæresten min og vet ikkje ka eg skal gjøre fordi eg vil ikkje at han skal ha det slik, men for noen dager siden kommenterte lillesøsteren min på at han luktet øll og eg vil ikkje at ho skal komme i samme sitvasjon som meg og ikkje vite hva ho skal gjøre. Han kjører ofte også etter eg vet at han har drukket og eg er redd for at noe kan skje. Hva kan jeg gjøre?

kvinne/jente |
18 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres ut som en vanskelig situasjon, og en stor hemmelighet å bære. Vi tenker at dette ikke er en hemmelighet du skal måtte ha alene, og at det er viktig at du deler det med noen. Du har jo snakka med kjæresten din, men vi vil sterkt anbefale deg å ta dette opp med en voksen i familien. Det høres ut som at dette er noe faren din trenger hjelp med, og for at han skal få det må dette snakkes om.

Det du kan gjøre er altså å fortelle dette videre. Du kan selvfølgelig også snakke med lillesøsteren din om dette, slik at ikke hun heller blir alene om sin bekymring. Trenger dere på noe tidspunkt noen å snakke med utenfor familien kan dere ta kontakt med Blå kors kompasset. De gir gratis veiledning til unge mennesker som er pårørende.

Lykke til!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.