Jeg har drukket GHB ofte og over lengre tid

Jeg har drikket ghb ofte og over lengre tid. Hatt noen få dager opphold på måneder. Før kunne jeg slutte på 8 timer+drikke cider, men det går ikke nå, hjertet bare fortsetter å slå raskt og for hardt?
Skal jeg vente, går det over?
Røre på meg, gå tur feks?
Hva kan jeg gjøre for at dette skal roe seg?

kvinne/jente |
43 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Sånn vi forstår deg, prøver du å slutte med GHB etter en periode med regelmessig bruk – men opplever nå ubehagelige abstinenser som bekymrer deg.

Abstinenser fra GHB er ganske vanlig å oppleve når du seponerer etter kontinuerlig bruk. Symptomer kan f.eks. inkludere hjertebank, søvnvansker, skjelving og angst. Slike plager kan senke terskelen for tilbakefall.

Lettere grad av GHB-abstinens vil som regel gå over av seg selv gradvis, og varer gjerne rundt en ukes tid, pluss/minus. I slike tilfeller kan du forsøke å tilpasse aktivitetsnivå etter hva du orker – gjerne gå en tur e.l., uten å overanstrenge deg. Sørg for å få i deg tilstrekkelig med næring/væske, og forsøk å opprettholde en fast søvnrutine om mulig.

Tyngre grad av GHB-abstinens kan derimot være mer alvorlig, og vil i noen tilfeller kreve behandling av helsepersonell. Ta kontakt med helsepersonell om du er bekymret over dine symptomer – eller om de bare vedvarer (eller evt. forverrer seg).

Gradvis nedtrapping av GHB kan bidra til å redusere graden av abstinens, og gjøre overgangen mer skånsom for kroppen.

Tipser om vår guide Hjelp til å slutte med GHB for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.