Lurer på om man får direkte avhengighet hvis man tar narkotika 1 gang?

Hei jeg er gutt 12 år og lurer på om man får direkte avhengihet hvis man tar narkotika 1 gang?

mann/gutt |
12 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ingen som blir avhengig av å prøve narkotika eller et annet rusmiddel kun 1 gang- men dersom man får en veldig positiv opplevelse, så kan det være at man vil prøve det igjen og igjen. Jo flere ganger man prøver, desto større vil sannsynligheten være for at man blir avhengig. Unge mennesker blir ofte raskere avhengig enn voksne, dette henger blant annet sammen med at man som ung er mer sårbar fordi hjernen og nervesystemet enda ikke er ferdig utviklet.

I tillegg kan en del uforutsette ting skje når man prøver et rusmiddel for første gang, Det kan for eksempel være at man mister dømmekraften og utsetter seg selv for fare eller at man tar for mye (noe som kan være livsfarlig).

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.