Er rusklinikk anonymt?

Hei jeg har brukt kokain regelmessig iløp av uken siden nyttår. Merker nå at det blir mer og mer… jeg klarer fint noen dager uten men med engang muligheten byr seg så får jeg tak i. Mitt spørsmål er om rusavending klinikk er anonymt ? Vil ikke at dette skal ødelegge for å få medisiner eller inngang til usa

mann/gutt |
20 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst må vi si at det er veldig bra at du prøver å ta tak i dette, om du opplever at bruken har blitt et problem for deg. Tipser om vår guide Hjelp til å slutte med kokain, som vi håper kan være nyttig for deg. Der kan du bl.a. også lese om hvordan du kommer i kontakt med hjelpeapparatet.

Svaret på spørsmålet ditt kommer an på hva du mener med «anonymt». Om du legges inn ved en klinikk må du f.eks. oppgi navn, så sånn sett er du strengt tatt ikke anonym. Men du er riktignok beskyttet av loven om taushetsplikt. Og helsepersonell har heller ingen opplysningsplikt ovenfor politiet, selv om det gjelder bruk av illegale rusmidler – så du risikerer ikke at dette vil havne i ditt strafferegister, f.eks. med tanke på reise til USA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.