Passiv røyking av marihuana?

Hei,
Har flere venner som røyker marijuana. Personlig har jeg valgt å avstå. Det som likevel bekymrer meg er om jeg skulle passivt røyke marijuana hvis jeg sitter for nærme vennene mine som gjør det. Dette bekymrer meg og lurer derfor på om det er mulig å passivt røyke ved å sitte med noen som gjør det?

kvinne/jente |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det skal svært mye til for å bli påvirket av passiv marihuanarøyking. I ekstreme tilfeller, hvor man sitter i et tett rom med lite utlufting, og hvor det røykes mye, vil man kunne teste positivt på cannabis(THC) i en kort periode. Om man blir ruspåvirket av det, er likevel veldig tvilsomt. Det som er mest sannsynlig, er at man blir kvalm eller får vondt i hodet av røyken og lukten før det blir så store mengder at man blir ruspåvirket.

Om du ofte og lenge sitter i rom med mange som røyker tobakk kan det likevel påvirke deg, det kan du lese mer om i artikkelen passiv røyking på helsenorge.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.