Slo positivt ut på spyttprøve. Er redd for hvor høy verdiene på blodprøven er.

Hei!
jeg ble stoppet dagen etter jeg hadde røyket (kl12 på natta) og det slo ut positivt på spytteprøven forså bli tatt med på blodprøve som skjedde ca 13:30.
jeg røyker til vanlig men har sagt jeg aldri setter meg bak rattet hvis jeg tar en joint samme dag, jeg nektet førerkortbeslag og jeg er veldig redd for hvor høyt de verdiene kan være.. jeg tipper vel at jeg røyker 30-40mg gjennom en dag.
kan det være lavt nok til at saken blir henlagt?

har en kompis som drakk, tok linjer kvelden før og røyka samme dag så ble han stoppet-blodprøve-sak henlagt..

mann/gutt |
28 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er dessverre vanskelig for oss å si noe sikkert om hvilke verdier du vil få på blodprøven du avla. Vi forstår det slik at du røyker 30-40 mg cannabis daglig og at siste inntak var noe over tretten timer før prøven ble tatt. Slik sett er det sannsynlig at du får et positivt resultat på prøven, slik du jo også fikk på spyttprøven, men siden både menneskelige variasjoner og styrkegrad på stoffet er faktorer som spiller kan vi altså ikke si noe med sikkerhet. Det kan være at du får et resultat som er over straffbarhetsgrensene som er satt for hvor mye THC (virkestoffet i cannabis) du kan ha i blodet når du kjører bil.

Straffbarhetsgrense for det som tilsvarer 0,2 promille er for THC 0,004. Straffbarhetsgrense som tilsvarer 0,5 promille er for THC 0,010. Du kan lese mer om rusmiddelgrenser i trafikken her.

Vi antar at kompisen din testet positivt på noen av stoffene du nevner, men at saken hans likevel ble henlagt. Vi vet ikke hvorfor dette skjedde, men det kan være greit å i den forbindelse nevne at både alkohol og kokain har kort påvisningstid i blod og at han derfor muligens har hatt lave verdier på blodprøven. Vi kan dessverre heller ikke vite om noe tilsvarende vil skje for deg da dette bare blir spekulasjoner fra vår side.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.