Er det farlig å blande Amfetamin, xanax, rivo og alkohol sammen?

Er det farlig å blande Amfetamin, xanax, rivo og alkohol sammen? Vil det gi en spesiell rusopplevelse? Eller er det motsatt å kan være farlig?

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Det kan være farlig å bruke disse rusmidlene – både enkeltvis og i kombinasjon. Spesielt er risikoen høy for uønskede komplikasjoner når det gjelder bruk av illegale stoffer, ettersom rusmidlene kan være utblandet med andre potensielt farligere stoffer.

Kombinasjonen av alkohol og benzodiazepiner (Xanax, Rivotril) kan potensielt være svært farlig, ettersom begge stoffene har en dempende effekt på sentralnervesystemet. Slik kombinasjonsbruk kan i ytterste konsekvens føre til pustestans, koma og død.

Samtidig bruk av amfetamin og alkohol vil også kunne medføre en økt risiko for overbelastning av hjerte -og karsystemet.

Amfetamin er et stoff som virker stimulerende, noe som fører til økt aktivering av sentralnervesystemet. Motsatt fungere benzodiazepiner på en måte som virker dempende/beroligende på sentralnervesystemet, og disse stoffene har da en motsatt effekt. Slik blandingsbruk kan føre til at man øker doseringen i begge ender, som som i sin tur vil øke den totale belastningen på kroppen. Dette kan være farlig.

Dersom du ønsker mer informasjon om disse stoffene kan du ta en titt på våre brosjyrer om alkohol, amfetamin og benzodiazepiner.

Du er også hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat dersom du har flere spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.