Blir man avhengig dersom man bruker 2 mg vival en gang i uken?

Blir man avhengig av vival dersom man bruker 2 mg vival en gang i uken?

kvinne/jente |
64 år |
Trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vival har diazepam som virkestoff og går inn under legemiddelgruppen benzodiazepiner.

Diazepam kan gi både fysisk og psykisk avhengighet. Det betyr at brukeren kan, i tillegg til den fysiologiske avhengigheten, også oppleve et behov for legemiddelet og en nødvendighet for å ha det bra. Risikoen for avhengighet øker med størrelsen på dose og jo lenger en behandles med medikamentet, og er også større ved tidligere alkohol- eller legemiddelavhengighet.

Et ukentlig inntak av 2 mg Vival er en lav dose og vil sannsynligvis ikke føre til avhengighet.
Du kan lese mer om Vival i Felleskatalogen her. 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen