Nedtrapping Subuxone

Hei, vil så gjerne ha hjelp til å trappe ned og avslutte Suboxone behandlingen,virkestoffet buprenorfin
Jeg bruker
2 mg pr dag. Hvor lang tid bør jeg bruke og hvor mye bør jeg trappe ned pr uke? Skulle så gjerne hatt en nedtrappings-plan, men forstår jo også at nedtrappingen er veldig individuelt. Uansett har det vært vanskelig å finne informasjon på nettet.
På forhånd tusen takk for hjelpen.

ønsker å trappe

kvinne/jente |
43 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Som du er inne på er det vanskelig å gi individuelle råd om nedtrapping av opioider. Dette er egentlig best å ta opp med foreskrivende lege, det er hen som har best forutsetninger for å hjelpe deg med å planlegge en skånsom og trygg nedtrappingsplan.

På generelt grunnlag kan vi si at det kan være lurt å bruke lang tid på nedtrapping, og særlig etter hvert som døgndose reduseres. Det vil si at intervallene mellom hver dosereduksjon gjerne kan bli lengre i takt med at døgndosen reduseres. Hvor mye du reduserer kan også variere, i begynnelsen kan du kanskje ha større dosereduksjon enn på slutten.

Du kan se i helsedirektoratets generelle veileder om nedtrapping på LAR-medikamenter, og merke deg punkter her du vil ta opp med legen din. I veilederen finner du også forslag til dosereduksjon og mange andre momenter det er lurt å vektlegge i en nedtrappingsplan.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag, 30.12 stenger vi kl 14.30.

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!